![Pain tressé aux olives Pain tressé aux olives](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C91CE5F-96C3-4FF1-A5C5-6C98132B9A17/Derivates/76697a35-4fdf-4361-b4a5-45aa4b22d6ac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 6 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de farine T00
- 300 g de farine T55
- 10 g de sel
- 120 - 150 g d'olives taggiasca, dénoyautées et coupées en rondelles
- huile d'olive, pour huiler
- 1250 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3028 kJ / 717 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 127.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 1839 mg
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
4h
Pain aux olives
3 godz. 40 min
Pain à la farine de châtaigne
3 godz. 10 min
Baguette à la farine d'épeautre
4ч. 20 мин.
Pain aux oignons
5h 30min
Pain à la ricotta
3 Std.
Beurres composés
10min
Crêpes roses à mille trous et dip à l'échalote
1小时 20 分钟
Pain à la feta et aux olives
5 godz. 15 min
Navettes salées au thym
35min
Pain aux graines
5 godz.
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3h 15min