M'hancha (Escargot aux amandes)

M'hancha (Escargot aux amandes)

4.5 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 parts

Składniki

  • 500 g d'amandes émondées
  • 200 g de sucre en poudre
  • 30 g d'eau de fleur d'oranger
  • 1 pincée de sel
  • 85 g de beurre fondu
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • 8 feuilles de brick
  • 1 œuf battu
  • 100 g de miel préalablement tiédi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 67.3 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 1354.4 kJ / 323.7 kcal
Tłuszcz 21.6 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 28.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...