Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'amandes émondées
- 200 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 pincée de sel
- 85 g de beurre fondu
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 8 feuilles de brick
- 1 œuf battu
- 100 g de miel préalablement tiédi
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1354.4 kJ / 323.7 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 67.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harira
7 godz.
Pastilla au poulet
1h 10min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 godz. 15 min
Cornes de gazelle
1h
Batbout au fromage
30 min
Baklavas libanais
1h 5min
Boureks à la pomme de terre et viande hachée
1h 30min
Msemen
40 min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Pastilla
2h 20min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Ghoribas marocains
35min