![M'hancha (Escargot aux amandes) M'hancha (Escargot aux amandes)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1a9f88c0-f113-4092-868d-aec5afbd44b6/Derivates/c0028e62-5bbd-4a8c-ae31-6bd80a60db07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'amandes émondées
- 200 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 pincée de sel
- 85 g de beurre fondu
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 8 feuilles de brick
- 1 œuf battu
- 100 g de miel préalablement tiédi
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1326.4 kJ / 318.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30min
Sfenj - donuts marocain
2h 45min
Cornes de gazelle
1h
Harira
7 Std.
Briouats
35min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Pain marocain
2h 45min
Fatayer au fromage et menthe
2h
Baklavas libanais
1 Std. 5 Min
Pastilla
2 Std. 20 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 godz. 15 min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min