Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ diente de ajo, pelado
- 3 centimetros de jengibre, en rebanadas (2 mm)
- 30 g de vinagre de arroz
- 15 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 60 g de salsa de soya
- 15 g de mirin
- 30 g de aceite de ajonjolí
- 1200 g de agua
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 200 g de arroz negro, 18 minutos de cocción (ver tip)
- 140 g de zanahoria, en rebanadas (1 cm)
- 200 g de queso feta, en cubos (1 cm)
- 200 g garbanzo blanco, cocido, drenado y enjuagado
- 200 g de jitomate, en cubos (1 cm)
- 1 de manzana verde, en rebanadas
- 40 g de goji berries
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2269 kJ / 542 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1988 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chía pudding de matcha
30 min
Ensalada de verduras con salsa de nuez de la India
2h 45min
Tostadas veganas
25min
Enchiladas poblanas veganas
40 мин.
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30 min
Pesto sin lácteos
5min
Hamburguesas de portobello
40 мин.
Hamburguesas de tofu
8h 10min
Ensalada de quinoa
35 min
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
30 min
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 min
Poke bowl de atún spicy
30 min