Poke bowl vegetariano

Poke bowl vegetariano

4.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porción

Składniki

  • ½ diente de ajo pelado
  • 3 centimetros de jengibre en rebanadas (2 mm)
  • 30 g de vinagre de arroz
  • 15 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 60 g de salsa de soya
  • 15 g de mirin
  • 30 g de aceite de ajonjolí
  • 1200 g de agua
  • ½ cdita de sal fina o al gusto
  • 200 g de arroz negro 18 minutos de cocción (ver tip)
  • 140 g de zanahoria en rebanadas (1 cm)
  • 200 g de queso feta en cubos (1 cm)
  • 200 g garbanzo blanco, cocido drenado y enjuagado
  • 200 g de jitomate en cubos (1 cm)
  • 1 de manzana verde en rebanadas
  • 40 g bayas de goji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1988 mg
Białko 18 g
Kalorie 2269 kJ / 542 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...