Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ diente de ajo, pelado
- 3 centimetros de jengibre, en rebanadas (2 mm)
- 30 g de vinagre de arroz
- 15 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 60 g de salsa de soya
- 15 g de mirin
- 30 g de aceite de ajonjolí
- 1200 g de agua
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 200 g de arroz negro, 18 minutos de cocción (ver tip)
- 140 g de zanahoria, en rebanadas (1 cm)
- 200 g de queso feta, en cubos (1 cm)
- 200 g garbanzo blanco, cocido, drenado y enjuagado
- 200 g de jitomate, en cubos (1 cm)
- 1 de manzana verde, en rebanadas
- 40 g de goji berries
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2269 kJ / 542 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1988 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30min
Poke bowl de atún spicy
30min
Misoshiru (sopa miso)
15min
Bowl de arroz negro con verduras asadas
1h
Ensalada de col Texana
15min
Frijoles al horno con verduras
30min
Tabule TM6
1h 30min
Fideos de espirulina con verduras de verano
1h 45min
Mantequilla de pera con vainilla y jengibre
1h 20min
Tom yum
40min
Taquitos vietnamitas
30min
Ensalada de garbanzos y cuscús
30min