![Paté de ejotes Paté de ejotes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55B467FD-1E5B-4D07-8DE3-37050E3CD687/Derivates/88ccfec5-48bc-4781-9f8b-258b5c1f3024.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 200 g de ejotes, sin tallo
- 1 echalot, en mitades (aprox. 30 g)
- 1 chile serrano, sin semillas y en trozos, y un poco más picado para decorar
- 2 hojas de salvia fresca y un poco más para decorar
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 100 g de garbanzos cocidos, escurridos y un poco más para decorar
- 1 - 2 pizca de sal, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 699 kJ / 167 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 159 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado picoso de berenjena
30 min
Noodles de tapioca en caldo de ajo rostizado
1h 35min
Sashimi de betabel
15min
Verduritas en salsa cacahuate y chile de árbol seco
40 мин.
Taboule de coliflor
15min
Sopa fría de betabel y yogur
30 min
Pimientos rellenos de quinoa
1 godz.
Pesto de jitomate
10min
Crema de betabel
40 мин.
Sopa de coliflor y garbanzos
50 мин.
Crema de brócoli y manzana verde
35 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 мин.