Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 200 g de ejotes, sin tallo
- 1 echalot, en mitades (aprox. 30 g)
- 1 chile serrano, sin semillas y en trozos, y un poco más picado para decorar
- 2 hojas de salvia fresca y un poco más para decorar
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 100 g de garbanzos cocidos, escurridos y un poco más para decorar
- 1 - 2 pizca de sal, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 699 kJ / 167 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 159 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de pimiento con calabacitas
30 min
Crema de jitomate
30 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Barbacoa de hongos
30 min
Mousse rápido de aguacate y cilantro
5min
Tinga de setas
25min
Aguachile de pepino y palmitos
15min
Entomatadas de jamaica
50min
Espagueti de camote y pesto de hierbas finas
40 min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3h 10min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Dip de alcachofa y espinaca
30 min