![Empanadas veganas de espirulina Empanadas veganas de espirulina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a092437-c8b7-4989-a6b4-749957753815/Derivates/9229934f-a0cf-4296-a14f-c268e7b8c9a2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 500 g de hojas de espinaca fresca
- 100 g de bolillo, de un día, en trozos (3-4 cm)
- 80 g de leche de soya
- 50 g de nuez de castilla, pelada
- 1 diente de ajo, pelado
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 1 echalot, pelado y en mitades
- 20 g de aceite de oliva
- 5 g de espirulina en polvo
- 30 g de pan molido
- ½ cdita de orégano seco
- 1 cdita de sal
- 3 pizcas de pimienta negra recién molida
- aceite de oliva, para engrasar
- pan molido, para espolvorear
- 2 cdas de aceite de oliva
-
150
g de rúcula
lub 150 g de hojas de espinaca fresca - 50 g de jitomates cherry, en mitades
- nuez troceada, para decorar
- hoja de perejil fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1162 kJ / 277.8 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 630.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entomatadas de tempeh
1 godz. 5 min
Garbanzos con camote y espinacas
40min
Fajitas de tofu y verduras
25min
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25min
Empanadas de lentejas y zanahoria con salsa schug
20min
Tinga de col
35min
Tostadas veganas
25min
Enchiladas poblanas veganas
40min
Kimbap vegetariano
1ч. 30 мин.
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
30min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40min
Pozole de setas
1h