Sukiyaki de pollo

Sukiyaki de pollo

4.7 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

  • 150 g de fideos de arroz, secos
  • 15 g mantequilla sin sal
  • 150 g cebolla en gajos
  • 150 g de salsa de soya baja en sodio
  • 80 g de sake
  • 800 g de agua y un poco más para hidratar los fideos
  • 150 g de mirin
  • 30 g de azúcar
  • 500 g de muslos de pollo, con piel y sin hueso, en tiras gruesas (aprox. 1,5 cm)
  • 50 g de cebolla cambray en cuartos
  • 100 g tofu extra firme en cubos (aprox. 2 cm)
  • 100 g repollo chino, baby secciones cortadas
  • 200 g hongos, frescos raíces removidas, despojadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 2264.8 mg
Białko 32.8 g
Kalorie 2657.2 kJ / 635.1 kcal
Tłuszcz 26.7 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 50.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...