Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Huevos duros y ejotes
- 1600 g de agua
- 4 huevos
- 300 g de ejotes, sin puntas
Aderezo
- 5 g de perejil fresco
- 30 g de mostaza Dijon
- 50 g de aceite de oliva
- 15 g de vinagre de vino blanco
- ¼ cdita de sal fina
- 20 g de agua
Montaje
- 1 pepino, en rebanadas
- 100 g de jitomates cherry, en rebanadas
- 100 g de atún enlatado en agua, colado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 723.8 kJ / 172.3 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1 godz.
Pescado con ajo y chile de árbol
40min
Ensalada mediterránea con pollo al limón
45 min
Ensalada de ejotes navideños
1h 10min
Ensalada capresse
15min
Aguacates rellenos de atún
20min
Tostadas de arroz con aguacate y garbanzo
10min
Ensalada César con kale, arúgula y salmón
45 min
Ensalada de pera y tocino con aderezo de mostaza
20min
Ensalada Italiana
40min
Ensalada de manzana y tocino
20min
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20min