Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit à rouler
- 3 œufs (blancs et jaunes séparés)
- 1 pincée de sel
- 80 g de cassonade
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 2 c. à soupe de lait
- 100 g de farine de blé, tamisé
La garniture
- 200 g de confiture au choix
- 60 g de sucre glace
- 1 c. à soupe de jus de citron
- sucre en confettis multicolores
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1204 kJ / 286 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25min
Gâteau au chocolat et noisettes
2 godz. 25 min
Biscuits poisson d'avril
55min
Biscuits aquarium
1 godz. 45 min
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Bûche chocolat noir et gingembre
1 Std. 50 Min
Marbré express au chocolat
45 min
Roulé au chocolat
1h 30min
Gâteau marbré
2h
Cake fondant au chocolat
35min
Gâteau nuage à la vanille
7h 35min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min