Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les cornets
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de café instantané (opcjonalnie)
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 300 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel
La chantilly à la vanille
- 50 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- 100 g de sirop d'érable
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 800.4 kJ / 191.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Fondant chocolat en robe de fruits
3h 45min
Crêpes suzette
35 Min
Tarte fraise, chantilly et pistache
40 min
Choux chantilly au clou de girofle
1j 25 menit
Tartelette chocolat-citron meringuée
3h 45min
Chantilly au clou de girofle
20 min
Chantilly au chèvre sucrée
10 min
Meringue italienne
30 min
Tarte aux fraises et à la chantilly
1j
Fruits frais, crumble de sarrasin et crème chantilly
40 min
Chantilly au chocolat
2j 10 menit
Choux chantilly et fruits rouges
2j