Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de fromage frais, type St Môret®
- 130 g de lait
- 8 jaunes d'œufs
- 60 g de farine de blé, tamisée
- 60 g farine de maïs, tamisée
- 13 blancs d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1389 kJ / 332.4 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 101 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau moelleux au caramel salé
1hod. 40min
Focaccia à la saucisse
1hod. 40min
OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert
1小时
Gâteau de semoule au citron
1h 20min
Gâteau battu
3hod.
Cheesecake noix de coco-caramel
3h 40min
Runebergstarta (Gâteaux aux amandes et au rhum)
45 Min
Cake vanille-caramel au beurre salé
40min
Gâteau léger au fromage blanc
4u.
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55min
Gâteau nuage à la vanille
7 Std. 35 Min