Tarte fraise, chantilly et pistache

Tarte fraise, chantilly et pistache

4.1 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • de sucre en poudre
    170 g
  • de basilic frais
    10 feuilles
  • de beurre et un peu pour le moule
    140 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    180 g
  • de sel
    1 pincée
  • jaunes d'œufs
    4
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées concassées
    20 g
  • de fraises coupées en deux
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 649.5 kcal / 2719.7 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 41.2 g
Węglowodany 59.8 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...