Tarte fraise, chantilly et pistache

Tarte fraise, chantilly et pistache

4.1 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 170 g de sucre en poudre
  • 10 feuilles de basilic frais
  • 140 g de beurre et un peu pour le moule
  • 180 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 1 pincée de sel
  • 4 jaunes d'œufs
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 20 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées concassées
  • 300 g de fraises coupées en deux

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9.2 g
Kalorie 2719.7 kJ / 649.5 kcal
Tłuszcz 41.2 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 59.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...