Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le praliné aux noisettes
- 200 g de noisettes émondées
- 10 g d'huile de noisette
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
La ganache au praliné
- 170 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 200 g de mascarpone
- 10 noisettes décortiquées pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2228 kJ / 536 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 46.9 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux fruits à la crème mousseline
1 Std.
Génoise au chocolat
45 Min
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4h 15min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2 Std. 20 Min
Saint-honoré - Bruno Dinel
2 Std. 20 Min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Gâteau tout chocolat
5h 45min
Mille-feuille pistache-framboise
1 godz. 45 min
Choux chocolat-réglisse
4h
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min