Risoto de cenoura e lombinhos com manteiga aromatizada

Risoto de cenoura e lombinhos com manteiga aromatizada

4.6 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

Lombinhos
  • lombinhos de porco (400 g cada aprox.)
    2
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • folha de louro
    1
  • alecrim
    1 ramo de
  • vinho branco
    100 g
  • dentes de alho esmagados
    3
  • Azeite q.b. p/ temperar
Risoto e manteiga
  • queijo da Ilha
    40 g
  • salsa
    20 g
  • folhas de alecrim
    2 c. chá de
  • pimenta rosa em grão
    1 c. chá de
  • pimenta preta em grão
    1 c. chá de
  • manteiga à temperatura ambiente
    80 g
  • cenoura cortada em pedaços
    350 g
  • cebola
    150 g
  • azeite
    20 g
  • vinho branco
    20 g
  • arroz p/ risoto
    300 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 ½ c. chá de
    1 ½ cubo de caldo de legumes
  • água
    900 g
  • queijo mascarpone
    20 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 602.1 kcal / 2519.1 kJ
Białko 41.3 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 297.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...