Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de agua
-
200
g de judías verdes redondas frescas en trozos
lub 200 g de judías verdes planas frescas en trozos -
30
g de cebolla
lub 30 g de chalota - 1 - 2 chiles rojos frescos
- 1 hoja de salvia fresca (y 2-3 hojas más para decorar)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 150 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 393.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tallarines con calabacín, menta y limón
20 min
Hummus de guisantes con judiones
45min
Falafel de judías blancas y chía con salsa de yogur y limón
50 min
Ensalada de trigo sarraceno con pimientos
45min
Gazpacho de hummus
2 Std. 5 Min
Risotto de kale y espárragos
30 min
Ensalada pesto de berenjena salteada con arroz
1h
Sopa de yogur con garbanzos
40 min
Baba ganoush de calabaza
35 min
Fingers de calabacín y berenjena con salsa ranchera vegana
45min
Brandada de judías blancas
10 min
Hummus de batata asada con crudités
30 min