Crumble de tomate y cuscús al azafrán

Crumble de tomate y cuscús al azafrán

3.5 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 125 g de cuscús
  • 60 g de agua fría
  • 800 g de tomate maduro (sin piel ni semillas), en cuartos
  • 2 ramitas de albahaca fresca (solo las hojas), troceadas
  • 3 pellizcos de sal
  • 3 pellizcos de pimienta negra molida
  • 1 cucharada de harina de trigo
  • 100 g de mantequilla en trozos
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 1 chorrito de aceite de oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 282 mg
Białko 4 g
Kalorie 1011 kJ / 242 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...