Wersje kompatybilne
Crema de apio nabo con perlas de plancton y erizos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Erizos (oricios)
-
6
erizos de mar frescos
lub 1 lata pequeña de caviar de oricios
Perlas con plancton
- 350 g de caldo de pescado
- 30 g de perlas de sagú (perlas de tapioca)
- ½ - 1 cucharadita de plancton
- 5 - 10 g de aceite de oliva
Crema de apio nabo
- 150 g de puerro en rodajas
- 40 g de aceite de oliva
- 600 g de apio nabo cortado en dados de 2 cm
- 700 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta blanca molida
Montaje y presentación
- 1 pellizco de sal en escamas
- 5 - 10 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 398.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise de coliflor con mejillones al vapor
25min
Crema de apio
40min
Crema de calabaza con curry
35min
Crema de hinojo
30min
Crema de chirivía y manzana
30min
Crema de apionabo y manzana con mejillón en escabeche
45min
Sopa de manzana y apio
45min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45min
Vichyssoise de apio
40min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30min
Sopa de coliflor al curry
40min