Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de trigo sarraceno en grano
- 1 chalota de aprox. 30 g, en mitades
- 3 ramitas de cebollino fresco en trozos
- 3 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 40 g de aceite de oliva
- 300 g de pimientos (amarillos y/o rojos) en trozos de aprox. 2 cm
- 1 cucharadita de sal
- 1200 g de agua
- 100 g de queso feta en dados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1495 kJ / 357 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 634 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bechamel vegana, boloñesa de lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2 godz. 20 min
Quinoa con verduras y salsa tahini
45 min
Quinoa con guisantes y pesto de almendra
25 min
Quinoa con verduras al vapor (sin gluten)
30 min
Arroz integral, lentejas y verduras al vapor
2h 50min
Salsa bechamel vegana
10min
Ensalada de trigo sarraceno con salsa de hierbas
30 min
Ensalada de trigo sarraceno con pollo
40 min
Cuscús de coliflor y verduras crudivegano
20 min
Ensalada templada de mijo, lentejas y granada
2h 50min
Sarraceno con tomates cherry y albahaca (sin gluten)
35 min
Crêpes de trigo sarraceno con chía y leche de almendras (Galette bretonne)
30 min