Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g moreli suszonych, bez pestek
- 350 g gorącej wody, do namoczenia moreli
- 2 piersi z kaczki, bez skóry, bez kości (ok. 300 g każda)
- 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g masła
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 150 g bulionu drobiowego, płynnego
-
2
łyżki soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
lub 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - ½ łyżeczki curry, mielonego
- olej, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2353.3 kJ / 562.5 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 1844.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2sa 45 dk
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1sa
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1h 50min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 Min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40 min
Królik w sosie 'Marengo'
1h 10min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1sa
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1sa
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min