Pierś z kaczki w sosie morelowym

Pierś z kaczki w sosie morelowym

4.5 52 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje

Składniki

  • 200 g moreli suszonych, bez pestek
  • 350 g gorącej wody do namoczenia moreli
  • 2 piersi z kaczki, bez skóry, bez kości (ok. 300 g każda)
  • 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 1 łyżeczka estragonu, suszonego
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g masła
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 150 g bulionu drobiowego, płynnego
  • 2 łyżki soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • olej ilość do smażenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1844.5 mg
Białko 37.8 g
Kalorie 2353.3 kJ / 562.5 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 67.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...