Pierś z kaczki w sosie morelowym
TM6 TM5

Pierś z kaczki w sosie morelowym

4.5 (45 ocen)

Składniki

  • 200 g moreli suszonych, bez pestek
  • 350 g gorącej wody, do namoczenia moreli
  • 2 piersi z kaczki, bez skóry, bez kości (ok. 300 g każda)
  • 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 1 łyżeczka estragonu, suszonego
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g masła
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 150 g bulionu drobiowego, płynnego
  • 2 łyżki soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    lub 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • olej, ilość do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2353.3 kJ / 562.5 kcal
Białko
37.8 g
Węglowodany
67.5 g
Tłuszcz
16.5 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Błonnik
9.2 g
Sód
1844.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy