Pierś z kaczki w sosie morelowym

Pierś z kaczki w sosie morelowym

4.5 50 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje

Składniki

  • moreli suszonych, bez pestek
    200 g
  • gorącej wody do namoczenia moreli
    350 g
  • piersi z kaczki, bez skóry, bez kości (ok. 300 g każda)
    2
  • rozmarynu, suszonego
    1 łyżeczka
  • estragonu, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • masła
    20 g
  • brązowego cukru
    1 łyżeczka
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
  • bulionu drobiowego, płynnego
    150 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    2 łyżki
    2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • curry, mielonego
    ½ łyżeczki
  • olej ilość do smażenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 562.5 kcal / 2353.3 kJ
Białko 37.8 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 67.5 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 1844.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...