Perliczki pieczone z jałowcem

Perliczki pieczone z jałowcem

4.6 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji

Składniki

  • 15 g masła
  • 220 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm krążki
  • 6 owoców jałowca
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 - 100 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
  • 100 g surowego boczku, bez kości, bez skóry w plastrach
  • 2 perliczki (ok. 1300 g każda), wypatroszone, bez szyi, ze skórą
  • 2 łyżeczki soli do oprószenia perliczek
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego do oprószenia perliczek
  • 200 g białego wina, wytrawnego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 584.2 kcal / 2446.1 kJ
Białko 64.4 g
Tłuszcz 29.2 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...