Urządzenia i Akcesoria
Perliczki pieczone z jałowcem
Składniki
-
15 g masła
-
220 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm krążki
-
6 owoców jałowca
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
80 - 100 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
2 łyżki bułki tartej
-
100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
-
100 g surowego boczku, bez kości, bez skóry w plastrach
-
2 perliczki (ok. 1300 g każda), wypatroszone, bez szyi, ze skórą
-
2 łyżeczki soli do oprószenia perliczek
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego do oprószenia perliczek
-
200 g białego wina, wytrawnego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Pieczony rostbef z purée z suszonymi pomidorami i sosem z czerwonego wina
14 godz. 30 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Omułki w białym winie
35 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min