Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 1 oz corn starch
- 1 oz water
- 16 oz yellow onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ¼ bunch cilantro, leaves and tender stems
- 20 oz mixed bell peppers, cut into pieces
- 14 ½ oz canned diced tomatoes, drained
- 1 oz extra virgin olive oil
- 14 ½ oz canned sweet corn, rinsed and drained
- 14 ½ oz canned black beans, rinsed and drained
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- ¼ tsp ground cayenne pepper, to taste
Cornbread Topping
- 5 oz cheddar cheese, cubed
- 9 oz yellow cornmeal
- 2 tbsp all-purpose flour
- 2 tbsp sugar
- 2 tsp baking powder
- 6 oz whole milk
- 2 large eggs
- 2 tbsp vegetable oil
- ½ tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1966 kJ / 470 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 834 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with Spinach and Peas
30min
Lentil Moussaka
2u. 20min
Root Vegetable Gratin
1h 25 min
Asparagus and Ham Rotelle
40 min
Cornbread
40 min
Zucchini and Cheese Soufflés
40 min
Zucchini Bread
1h 15 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45 min
New Jersey Tomato Pie
45 min
Texas Cornbread
35 min
Blueberry Cobbler
1h
Risotto with Broccolini
35 min