Crispy Saffron Chicken and Rice

Crispy Saffron Chicken and Rice

4.2 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • basmati rice
    8 oz
  • chicken stock
    32 oz
  • saffron threads
    2 pinches
  • unsalted butter
    1 tbsp
  • vegetable oil
    1 tbsp
  • unsalted butter diced
    4 oz
  • orange zest only, no white pith
    1
  • salt to taste
    ½ tsp
  • granulated garlic
    ½ tsp
    ½ tsp garlic powder
  • granulated onion
    ½ tsp
    ½ tsp onion powder
  • ground black pepper (opcjonalnie)
    ⅛ tsp
  • dried cranberries divided
    3 oz
  • plain Greek yogurt
    2 oz
  • cooked chicken shredded (see Tip)
    10 oz
  • slivered almonds
    1 oz
  • chopped pistachios, unsalted
    1 oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 454.8 mg
Białko 21.9 g
Kalorie 2291.9 kJ / 547.8 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Węglowodany 49.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...