Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pork Gyro Filling
- 4 oz mozzarella cheese (low-moisture), cut into pieces
- 5 oz feta cheese, in pieces
- 2 tsp fennel seeds
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 tbsp tomato paste
- ½ oz olive oil
- 2 - 3 tsp spice mixture for gyros, to taste (see Tip)
- ½ tsp chili flakes (opcjonalnie)
- 1 - 2 sprigs fresh dill fronds
- 16 oz ground pork, broken into pieces
Phyllo Dough
- 4 oz unsalted butter, diced (1 in.)
- 10 sheets phyllo dough
Tzatziki Sauce
- 1 garlic clove
- 3 ½ oz Persian cucumber, cut into pieces (1 in.)
- 2 sprigs fresh dill fronds, plus extra to garnish
- 8 oz plain Greek yogurt
- 1 tsp lemon juice
- ¼ tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 226.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tex-Mex Tortillas with Shredded Pork and Black Beans
1h 20 min
Potato Gratin (TM6)
1h 10 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Chicken Étouffée
1h 25min
Miniroscón de Reyes (Spanish King’s Cakes)
3h
Harvest Punch
30 min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1h
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35 min
Shrimp and Potato Boil
40min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10 min
Chicken Salad Sandwich
15min
Beef Barbacoa
2h