Potée de haricots azuki à la provençale

Potée de haricots azuki à la provençale

4.5 22 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 13 godz.
4 portions

Składniki

La veille
  • de haricots azuki secs
    150 g
  • d'eau
    150 g
Le jour même
  • d'eau
    350 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • gousses d'ail de belle taille
    3
  • d'oignons rouges coupés en deux
    130 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de poivrons rouges coupés en lanières
    180 g
  • de tomates coupées en quartiers
    350 g
  • d'herbes de Provence déshydratées
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de basilic frais
    10 feuilles
  • olives noires dénoyautées
    8
  • de persil frais ciselés
    1 - 2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 257 kcal / 1075 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...