Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 1 gousse d'ail, fendue en deux
- 60 g de noix de cajou, et 5 noix pour le décor
- 250 g de haricots blancs en conserve, rincés et égouttés
- 250 g de pois chiches en conserve, rincés et égouttés
- 20 g d'huile d'olive, et 1 filet pour le décor
- 50 g d'eau
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Houmous de betterave
15 Min
Houmous
10 Min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10 Min
Houmous noix de cajou, à la moutarde et au miel
1 godz. 10 min
Tartinade de lentilles à l'indienne
30 Min
Dip de lentilles corail
40 Min
Houmous de châtaigne à l'orientale
10 Min
Houmous de betterave
15 Min
Tartinade de lentilles corail aux noix
15 Min
Pâté végétal aux lentilles et noix
35 Min
Houmous de carotte
25 Min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10 Min