Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 1 gousse d'ail, fendue en deux
- 60 g de noix de cajou, et 5 noix pour le décor
- 250 g de haricots blancs en conserve, rincés et égouttés
- 250 g de pois chiches en conserve, rincés et égouttés
- 20 g d'huile d'olive, et 1 filet pour le décor
- 50 g d'eau
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Tartinade de lentilles corail aux noix
15min
Houmous
10min
Houmous de betterave
13h 35min
Dip de lentilles corail
40 min
Tartinade de lentilles à l'indienne
30 min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10min
Pesto coriandre, gingembre, coco et cacahuètes
15min
Houmous de betterave
15min
Tartinade de petits pois aux amandes
20 min
Houmous de carotte
25min
Houmous de courgette
10min
Houmous classique ou à la betterave
10min