![Socca aux légumes d'été Socca aux légumes d'été](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F7C4E3A7-A374-4725-AD7E-5938E70D9D07/Derivates/39ad8646-ad70-4d06-b613-773e1bc2815e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'oignons (2), coupés en quatre
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de courgettes (3) en demi-rondelles
- 200 g d'aubergine (½) en cubes
- 300 g de tomates en morceaux
- 1 feuille de laurier
- 2 branches de thym frais
- 300 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 125 g de farine de pois chiche
- huile d'olive, pour huiler
- feuilles de roquette
- 20 g de parmesan en copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1134 kJ / 272 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Caponata sicilienne
55 dk
Tomates farcies aux herbes, polenta aux olives
45 Min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55 dk
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1 godz. 30 min
Aubergines à la bonifacienne
2 godz.
Salade d'aubergines au blé et à la feta
45 Min
Tatin d'aubergine
1ωρ. 5 λεπτ.
Panisses
30min
Polenta aux olives et tomates confites
45 Min
Parmigiana d'aubergine
1 godz. 30 min
La socca
40 Min
Salade de petit épeautre aux légumes
1ωρ. 15 λεπτ.