Guacamole de petits pois, tartare de légumes au citron vert (Pascal Favre d'Anne)

Guacamole de petits pois, tartare de légumes au citron vert (Pascal Favre d'Anne)

4.7 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

Le tartare de légumes
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de courgette coupée en morceaux
    100 g
  • de tomates confites
    100 g
  • de concombre coupé en morceaux
    100 g
  • de petits pois frais
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
La sauce
  • de gingembre frais
    20 g
  • d'huile de sésame
    30 g
  • de sauce de soja
    30 g
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    30 g
  • le jus de 2 citrons verts
  • de vinaigre balsamique
    10 g
Le guacamole de petits pois
  • d'eau
    500 g
  • de petits pois frais
    400 g
  • de lait de coco
    100 g
  • de coriandre fraîche
    ½ bouquet
  • de cumin en poudre
    2 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • herbes aromatiques fraîches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 242 kcal / 1006 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...