
Urządzenia i Akcesoria
Vegetable trimming stock
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
1400 g
Składniki
-
water1500 g
-
vegetable peelings and trimmings, cut into pieces400 g
-
onion unpeeled, cut into halves1
-
fresh mushrooms cut into quarters100 g
-
garlic cloves unpeeled, cut into halves2
-
fresh bay leaves (see Tips)2
-
allspice berries whole4
-
black peppercorns10
-
fresh thyme2 sprigs
-
fresh rosemary2 sprigs
-
wakame flakes (see Tips)1 tbsp
-
sea salt plus extra to taste2 tsp
Wartości odżywcze na 1400 g
Kalorie
407.1 kcal /
1703.3 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
3.5 g
Węglowodany
80.6 g
Błonnik
22.6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
4072.8 mg