Vegetable trimming stock

Vegetable trimming stock

5.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
1400 g

Składniki

  • water
    1500 g
  • vegetable peelings and trimmings, cut into pieces
    400 g
  • onion unpeeled, cut into halves
    1
  • fresh mushrooms cut into quarters
    100 g
  • garlic cloves unpeeled, cut into halves
    2
  • fresh bay leaves (see Tips)
    2
  • allspice berries whole
    4
  • black peppercorns
    10
  • fresh thyme
    2 sprigs
  • fresh rosemary
    2 sprigs
  • wakame flakes (see Tips)
    1 tbsp
  • sea salt plus extra to taste
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1400 g

Kalorie 407.1 kcal / 1703.3 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 80.6 g
Błonnik 22.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 4072.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...