Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 300 g caster sugar
- 50 g blanched almonds
- 4 eggs ; 2 whole and 2 separated
- 200 g self-raising flour
- 100 g milk
- 150 g frozen blackberries, defrosted
- 1 pinch cream of tartar
- 2 tbsp flaked almonds
Filling
- 300 g pouring (whipping) cream
- 4 tbsp blackberry jam
- 100 g frozen blackberries, defrosted
- pure icing sugar, for decorating (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539.6 kJ / 604.7 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 196.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1h 30min
Orange and passionfruit Eton mess
2hod. 50min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Plum and raspberry cobbler
1h 25min
Magic potion
1h 5 min
Lemon and elderflower ombre cake
5h 30min
Frangipane cake
1h 45min
Bavarian meat loaf (Leberkäse)
4h 30min
Strawberry and rose water macarons
2hod. 50min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Chocolate cake with lime cream
1h 5 min
Almond and pear tart
40min