Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted peaches
- 150 g water
- 50 g honey
- 40 g lemon juice
- 50 g caster sugar
- 8 yellow peaches, unpeeled, cut into halves, stones removed (16 halves)
Ice cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 250 g milk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 4 egg yolks
- 1 tbsp cornflour
- 50 g caster sugar
- 2 pinches sea salt
- 125 g fresh raspberries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3773.7 kJ / 901.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 81.4 g
- Tłuszcz
- 62.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 196 mg
Alternatywne przepisy
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25 Std. 35 Min
Gin and juniper berry marmalade
1h 30min
Rich tomato relish
2h 15min
Quick herb paste
10min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Roast beef and rhubarb chutney pies
2h 15min
Sri Lankan spicy sauce
2 godz. 30 min
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
10 Std. 55 Min
Beetroot ketchup
1h 15min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter)
48h 20min
Tomato relish
2u. 10min