Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de potimarron, coupé en dés
- 900 g de bouillon de volaille
- 1 pincée de curry en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 150 g de vin blanc
- 50 g de beurre, coupé en dés
- 90 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2342 kJ / 560 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et bleu de Gex
30 min
Gnocchis de butternut
1 godz. 35 min
Risotto courgette et bacon
35 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 Min
Quinotto de potimarron et graines de courge
35 Min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 min
Risotto à la betterave
30 min
Risotto à la butternut et aux amandes
35 Min
Risotto à la patate douce et aux châtaignes
35 Min
Risotto de potiron au lait de coco
40 min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35 Min
Risotto au potiron
35 Min