Salade de lentilles vertes

Salade de lentilles vertes

4.4 313 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

La salade de lentilles
  • 8 brins de persil plat frais
  • 200 g de lentilles vertes sèches du Puy, préalablement rincées à l'eau froide
  • 750 g d'eau
  • 1 gousse d'ail
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
L'assaisonnement
  • 25 g d'échalote
  • 25 g d'oignon rouge
  • 1 c. à café de moutarde
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de vinaigre de vin rouge
  • 30 g d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 989 kJ / 235 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...