
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka, rozmiar L
- 1700 g wody
- 20 g octu (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 294.7 kJ / 70.5 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 102.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM6)
35 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 godz.
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min
Shakshuka z patelni
50 min
Jajka w koszulce w koszyczku
25 min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Jajka w koszulce na Varomie
30 min