Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di scalogno a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 6 fette di filetto di maiale (circa 320 g)
-
6
fette di prosciutto cotto
lub 6 fette di pancetta -
80
g di Marsala
lub 80 g di vino dolce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 846.3 kJ / 202.2 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 458 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine alla pizzaiola
25min
Straccetti di vitello al vino bianco
30min
Scaloppine ai funghi
40min
Spezzatino di tacchino, patate e piselli
1h 30min
Scaloppine alla perugina
30min
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30min
Involtini di lonza, radicchio e pancetta
1h
Blanquette di vitello
1h 30min
Bocconcini di maiale al latte
50min
Straccetti di vitello al Marsala
30min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55 min
Scaloppine agli asparagi
1h