Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco interi, lavati e asciugati
- 1 cucchiaino di aglio in polvere
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di carota, pelata e a rondelle (0.5 cm)
- 80 g di gambo di sedano a fettine
- 10 g di sale integrale
- 600 g di acqua
- 320 g di trancio di pesce spada a cubetti (1-2 cm)
- 320 g di pasta tipo penne di farro
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35min
Penne al sugo di calamari
40min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35min
Tagliatelle ai funghi
1h
Insalata di riso integrale (vegan)
1h
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40min
Pennette ai legumi e tocchetti di pollo
55min
Calamarata, spigola e Pachino
30min
Spaghetti alla marinara in bianco
50min
Fusilli integrali gamberi e zucchine
40min