Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco interi, lavati e asciugati
- 1 cucchiaino di aglio in polvere
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di carota, pelata e a rondelle (0.5 cm)
- 80 g di gambo di sedano a fettine
- 10 g di sale integrale
- 600 g di acqua
- 320 g di trancio di pesce spada a cubetti (1-2 cm)
- 320 g di pasta tipo penne di farro
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto zucchine e gamberi
1j 15 menit
Insalata di pasta, salmone e asparagi
25min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50 menit
Fusilli al pesce spada e mandorle
30min
Riso con gamberi e verdure
30min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 menit
Tagliolini al sugo di spada
30min
Farfalle al salmone e pinoli
20 menit
Risotto spinaci e gamberetti
30min
Spaghetti pesce spada, peperoni e bottarga
50 menit
Bulgur ai gamberetti
45min
Pesce spada agrumato
35min