![Schiacciata aux oignons et à la sauge Schiacciata aux oignons et à la sauge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5F9B6F97-C3D4-494E-864A-6842C0DBBCE9/Derivates/f0113ca6-cc10-4b24-8d8b-1afe792405f8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
- 1 pincée de sucre en poudre
-
1
sachet de levure boulangère sèche (8 g)
lub 25 g de levure boulangère fraîche -
500
g de farine de petit épeautre
lub 500 g de farine de blé - 60 g d'huile d'olive, et 2 filets d'huile d'olive
- 1 c. à café rase de sel
- 10 feuilles de sauge fraîche
- 1 oignon violet, coupé en rondelles et salé avec 1 c. à café rase de sel
- 1 oignon blond, coupé en rondelles et salé avec 1 c. à café rase de sel
- fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1295 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55min
Pain aux olives
3 Std. 40 Min
La socca
40p
Pains de seigle plat
1h 30min
Oatcakes (biscuits écossais à l'avoine)
1h 30min
Panisses marseillaises
3 Std.
Focaccia aux pois chiches
3 Std.
Focaccia à la farine d'épeautre
2 Std. 25 Min
Focaccia aux fèves, pancetta et pecorino
2h 10min
Panisses
30min
Focaccia à la crème de fromages
2h 10min
Fougasse au romarin
3 Std. 25 Min