Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'épinards frais
- 500 g d'eau
- 1 bouquet d'aneth frais, équeuté
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de feta
- 100 g d'huile d'olive
- 8 - 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Ceviche péruvien au leche de tigre
1 Std. 50 Min
Lomi-lomi de saumon au céleri, grenade et agrumes
5 Std. 30 Min
Schiacciata aux oignons et à la sauge
3 Std. 20 Min
Pesto menthe, amande et chèvre
15 Min
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 Min
Spanakopita aux épinards
1 Std. 15 Min
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30 Min
Fatayers aux épinards
1 Std. 40 Min
Keftas d'agneau, asperges et sauce au sésame
35 Min
Tourte à la grecque aux épinards et à la feta
1 Std.
Croquettes au cresson et dip au yaourt
1 Std. 20 Min
Boulettes de bœuf à l'italienne
30 Min