![Spanakopitas à la feta et à l'aneth Spanakopitas à la feta et à l'aneth](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EBD55B15-1D98-410A-8214-1C773FBBC4F9/Derivates/70439e0c-f772-4fa6-bb2b-f8cd8f94c414.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'épinards frais
- 500 g d'eau
- 1 bouquet d'aneth frais, équeuté
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de feta
- 100 g d'huile d'olive
- 8 - 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Kebbeh (Boulettes de boulgour et bœuf haché aux épices)
1h 50min
Falafels à la menthe, sauce tahini
35 min
Falafels
12hod. 45min
Fatayers aux épinards
1sa 40 dk
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 min
Sauce feta-yaourt
10 min
Rekakats libanais
45 min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Falafels au four
40 min
Croquettes de poisson à l'oignon
25 Min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1 godz.
Brochettes de kefta
55 dk