Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina manitoba
- 4 g di lievito di birra fresco
- 400 g di acqua
- 4 g di zucchero
- 4 g di sale
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 50 g di fiori di zucca puliti
- 150 g di burrata a pezzi
- pasta di acciughe, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1333 kJ / 318.5 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 472.2 mg
Alternatywne przepisy
Torta di rose all'arancia e cannella
5 godz. 30 min
Crêpes radicchio e Taleggio
2sa
Crostata con fiori di zucca
1sa 30 dk
Bagel con bacon e uova
2sa
Crescentine modenesi
11h
Mini quiche agretti, erbette e ricotta (senza lattosio)
1sa 30 dk
Pizza nera con crema di zucchine, gamberi e fiocchi di latte
4h
Strüdel pere e cioccolato con zabaione alla grappa
2sa
Girelle di pizza al prosciutto
2h 30min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20 godz.
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24 Std.
Pizza napoletana
9 Std.