Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 150 g di farro
-
200
g di vongole veraci
lub 200 g di vongole congelate - 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 15 pomodori ciliegino in quarti
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 678 kJ / 162 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Farro con seppie e verdure
35 min
Quinoa con code di gambero
30 min
Insalata di farro e pollo
45 min
Farro alla nizzarda
40min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30 min
Insalata tiepida di farro, arancia, feta e sesamo nero
35 min
Insalata di grano saraceno e gamberetti
40min
Cuori di merluzzo al cartoccio con riso basmati
45 min
Insalata di mare con orzo perlato
1 Std. 35 Min
Cous cous con sgombro e olive
30 min
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min