Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di pepe verde in grani in salamoia
- 300 g di calamari freschi, puliti e ad anelli
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di pepe rosso
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Orata al sale
40 Min
Insalata di calamari al limone
35min
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 min
Insalata di calamari e pesche
40 Min
Insalata di seppioline con frutta secca
30 min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Calamari cipolle e patate
50min
Calamaretti ai pistacchi
30 min
Catalana di pesce e verdure
1h 30 min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 min
Insalata di calamari
55 min