Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di pepe verde in grani in salamoia
- 300 g di calamari freschi, puliti e ad anelli
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di pepe rosso
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di mare
1h 30min
Moscardini al limone
30 min
Insalata di totano e piselli al lime
1h
Calamari cipolle e patate
50min
Polpo agli agrumi
1h
Insalata di calamari al limone
35 min
Calamari ripieni
1h 30min
Orata al sale
40min
Insalata di seppioline con frutta secca
30 min
Calamari alla marchigiana
35 min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min
Insalata di calamari
55 min