![Pâte levée feuilletée Pâte levée feuilletée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3105e1c0-ebf0-4956-85af-5e47876505bd/Derivates/c69f0a55-2283-43b0-8a3d-09fe2a9b9826.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe (la veille)
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, en morceaux
Le jour même
- 250 g de beurre doux (1 plaquette entière)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1596 kJ / 381.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 184.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au chocolat
24h
Croissant
16h
Paris-brest
3 Std. 10 Min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Pâte feuilletée maison
1j
Macarons charbon-café
5 Std. 10 Min
Macarons au café
24h
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3 Std.
Pâte à chou
2 Std.
Opéra
24h
Petits pains aux raisins
24h
Crème pâtissière Mode Sauce
15 min