Pâte levée feuilletée

Pâte levée feuilletée

4.3 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
1115 g

Składniki

La détrempe (la veille)
  • 120 g d'eau
  • 120 g de lait demi-écrémé
  • 20 g de levure boulangère fraîche
  • 500 g de farine de blé type 55 et un peu pour le plan de travail
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café bombée de sel
  • 50 g de beurre doux en morceaux
Le jour même
  • 250 g de beurre doux (1 plaquette entière)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 184.2 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1596 kJ / 381.5 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...