Pâte levée feuilletée

Pâte levée feuilletée

4.3 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
1115 g

Składniki

La détrempe (la veille)
  • d'eau
    120 g
  • de lait demi-écrémé
    120 g
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
  • de farine de blé type 55 et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de sel
    1 c. à café bombée
  • de beurre doux en morceaux
    50 g
Le jour même
  • de beurre doux (1 plaquette entière)
    250 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 381.5 kcal / 1596 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 23.1 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 184.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...