Choux vanille-fraise

Choux vanille-fraise

4.5 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 15 min
30 pièces

Składniki

La gelée de fraise
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    2
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de fraises et quelques fraises en lamelles pour la finition
    250 g
La crème vanille
  • gousse de vanille fendue
    1
  • de lait
    200 g
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de fécule de maïs
    15 g
  • œufs
    2
La pâte à chou
  • d'eau
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs moyens (53-63 g)
    3
La finition
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    200 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 94.9 kcal / 396.3 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 8.6 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 34.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...