Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pommes pelées, épépinées et coupées en morceaux
- 50 g d'eau
- 2 sachets de sucre vanillé (15 g)
- 5 g de levure boulangère fraîche
- 130 g de lait
- 20 g de sucre en poudre
- 270 g de farine de blé, type 45
- 4 jaunes d'œufs
- 40 g de beurre, coupé en dés à température ambiante
- le zeste d'un citron jaune, râpé
- 5 g de sel
- farine de blé, pour fariner
- 1 l d'huile de friture (arachide ou tournesol)
- sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 405 kJ / 96 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Kouglof alsacien
4h 20min
Spritzbredele
25 min
Kougelhopf
2 godz. 55 min
Kouglof
3sa 20 dk
Streusel
2h
Sablés en damier
2h 30min
Beignets à la confiture de framboises
3h 40min
Brioche tressée à la cannelle
3h
Bretzels sucrés
4h
Pâte levée feuilletée
12 Std. 30 Min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 godz. 30 min