![Crème pâtissière au caramel Crème pâtissière au caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80947255ffd5f14dadf242dc3c813727/Derivates/e8af754b43fbd0706091483ef03bb20fd2c85b8e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g., tiède
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 500 g de lait
- 50 g de fécule
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 9960 kJ / 2384 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 138 g
- Tłuszcz nasycony
- 85 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1158 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches italiennes
3 Std. 15 Min
Petits gâteaux de semoule à la framboise
25 Min
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Cuisse de canard aux légumes, sauce aux myrtilles
3 Std. 30 Min
Gâteau aux trois laits
2 Std.
Sorbet chocolat et corolle de crêpe
3 godz. 45 min
Cake glacé comme un vacherin aux bananes et framboises
2 godz. 40 min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 godz. 45 min
Cake marbré à la vapeur
1 Std. 15 Min
Crème pâtissière au chocolat
30 Min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Crème pâtissière XXL
15 Min