Crème pâtissière au caramel

Crème pâtissière au caramel

4.6 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
1 bocal

Składniki

  • 170 g de sucre en poudre
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g. tiède
  • 80 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 500 g de lait
  • 50 g de fécule
  • 2 œufs entiers
  • 2 jaunes d'œufs
  • 10 g de sucre vanillé

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 bocal

Sód 1158 mg
Białko 38 g
Kalorie 9960 kJ / 2384 kcal
Tłuszcz 138 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 85 g
Węglowodany 247 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...