Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g., tiède
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 500 g de lait
- 50 g de fécule
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 10 g de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 9960 kJ / 2384 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 247 g
- Tłuszcz
- 138 g
- Tłuszcz nasycony
- 85 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1158 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Meringues aux amandes
2 Std. 50 Min
Crème pâtissière XXL
15min
Baba au rhum
4 Std.
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Tarte meringuée au pamplemousse
5h 45 min
Religieuse craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Gâteau aux épices et au chocolat
2 Std. 10 Min
Gâteau meringué au citron
3h
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Madeleines au citron
6h 40min
Crème pâtissière au chocolat
30 min