Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 60 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2389.5 kJ / 594 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 204.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shortbread caramel au beurre salé
2h 25min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30 min
Caramel de base
25 min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12h
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Poudre de caramel
1h
Boudins blancs à la truffe, sauce crémeuse aux marrons et champignons
1 Std. 50 Min
Galette des rois au chocolat
1h 40min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2h 30min
Sauce caramel au whisky
35 min
Crème d'amande
10min
Gâteau vapeur au citron
2h 25min