Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 215 g de farine de blé (15 g pour le plan de travail)
- 90 g d'eau froide
- 1 c. à café de sel
- 200 g de beurre, coupé en morceaux de 2 cm (congelés 6 heures au préalable)
La garniture
- 15 g de beurre
- 2 pommes Golden, coupées en morceaux d'1 cm
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 15 g de farine de blé, pour le plan de travail
- 1 jaune d'œuf battu, pour la dorure
- 1 c. à soupe de sucre glace maison (voir "Conseil(s)"
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1917 kJ / 460 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barquettes à la fraise
35min
Chicken pot pie (Tourte au poulet)
2h 45min
Roulé au chocolat et noisettes
1 Std.
Tartelettes fleurs
1 Std. 15 Min
Croquettes de poisson
45min
Focaccia à la saucisse
1h 40min
Tourte aux pommes et fruits rouges
3h 25min
Tartelettes choco-framboises
55 min
Roulé chocolat-noisette
1 Std.
Brownie aux noix de pécan
40min
Roulé au chocolat
1 Std. 30 Min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min