Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- 1 pâte feuilletée, pré-étalée
- 1 c. à soupe de sucre glace
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 2 c. à soupe bombées de mascarpone
- 30 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 250 g de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2383 kJ / 571 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 40 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes pommes et caramel
40 min
Tartelettes à la vanille façon pannacotta
5h
Mini-éclairs à la framboise
3h 15min
Tartelette fleur à la crème d'amande
1 godz. 10 min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55 min
Dessert meringué comme un mojito
9 Std.
Sablés aux fraises
1h
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3h
Petites bouchées au chocolat et meringue
1h 35 min.
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 godz. 30 min
Fraisier macaroné revisité
2h 45min