
Urządzenia i Akcesoria
Bajaderki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
30 sztuk
Składniki
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
50 g migdałów, w płatkach
-
50 g rodzynek (opcjonalnie)
-
75 g herbatników
-
500 g resztek ciasta np. babki, piernika (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki
-
70 g mleka
-
30 - 50 g cukru
-
2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
180 g powideł śliwkowych
-
40 g rumu
-
30 g wiórków kokosowych
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
129.1 kcal /
540.6 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
18.6 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska