Flan de petits pois et sauce au fromage
TM6 TM5 TM31

Flan de petits pois et sauce au fromage

3.9 (60 ocen)

Składniki

  • 120 g de comté, coupé en morceaux (3 cm)
    lub 120 g de beaufort, coupé en morceaux (3 cm)
  • 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g de beurre, pour les ramequins
  • 320 g de petits pois frais
  • 2 œufs
  • 500 g d'eau

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1009 kJ / 241 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
2.9 g
Sód
282 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy