Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g de comté, coupé en morceaux (3 cm)
lub 120 g de beaufort, coupé en morceaux (3 cm) - 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de beurre, pour les ramequins
- 320 g de petits pois frais
- 2 œufs
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 282 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de patate douce
40 Min
Flans de courge au gorgonzola et aux noix
1 Std. 5 Min
Gâteau de riz aux petits légumes
45 Min
Rouleaux de haricots verts au chèvre frais et à la menthe
1 Std.
Soufflé aux endives et parmesan
1 Std. 20 Min
Flans vapeur aux épinards
40 Min
Miniclafoutis d'aubergine, orge perlé et dip de courgette
12h
Petit flan de chou-fleur aux saint-nectaire et curry
1 Std.
Flan de patate douce-carotte à la vapeur et crème au safran
50 min
Crêpes à la ricotta et aux épinards
1h 40min
Soufflé au poivron et coulis assorti
2 Std.
Strukli (Beignets au fromage)
1 Std.