Tourte de Pâques

Tourte de Pâques

4.5 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 parts

Składniki

  • 120 g de parmesan détaillé en cubes (3 cm)
  • 500 g d'eau
  • 500 g d'épinards frais équeutés et hachés
  • 3 c. à soupe de feuilles de persil frais
  • 1 oignon coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail pelée et dégermée
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 250 g de ricotta
  • 5 œufs
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 10 g de beurre pour le moule
  • 400 g de pâte feuilletée (dont 1 pâton de 275 g et 1 de 125 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 parts

Białko 17 g
Kalorie 2074 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...