Tarte aux oignons et curé nantais

Tarte aux oignons et curé nantais

4.0 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 parts

Składniki

La garniture
  • 400 g d'oignons coupés en quatre
  • 20 g de beurre
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
La pâte feuilletée
  • 150 g de beurre coupé en morceaux préalablement congelés
  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 50 g d'eau très froide
  • 1 pincée de sel
  • 1 fromage à pâte pressée type Curé nantais, coupé en morceaux
  • graines de sésame pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 586 mg
Białko 18 g
Kalorie 2831 kJ / 682.5 kcal
Tłuszcz 52 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 33.8 g
Węglowodany 34.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...